Sunday, October 19, 2008

Viimane postitus

Täna siis tõmbasime veel viimaseid otsi kokku. Kohustuslikust kultuuriprogrammist oli sooritamata veel retk Taevase rahu väljakule. Kui taksosse istusime, püüdis juht meile midagi selgitada, ilmselt hoiatada teel olevate ummikute ning väljakut täitvate rahvamasside eest. Meie noogutasime sõbralikult ning ronisime ikkagi taksosse.

Sõit venis seega tiheda liikluse tõttu ligi tunniajaseks loksumiseks umbses ja palavas taksos. Päike lõõskas tõepoolest halastamatult, ka särgiväel oli jube palav. Püüdsime seda siiski jõudumööda nautida, kuna teame küll, et Eestis praegusel ajal päikest enam ei näidata.

Väljak ise oli täna suletud. Rahvamassid tunglesid (Indrek ütleb, et ruuslesid – pidades meeles tuntud Tartu bridžipaari Tungel-Ruus) mööda väljaku servi ja kogunesid järjekorda Mao maosoleumi ukse taha. Meie püüdsime leida kohta, kus oleks võimalik hingata. Lunastasime endale pileti Keelatud linna ning jalutasime ringi varjulises kenas keisrite pargis, kuhu tavainimesi veel poolsada aastat tagasi ei lastud. Nägime kenasid paviljone, altareid, bambusemetsa ning elupuud, mille seest kasvas välja loorberipuu.

Siis tulime koju ning oleme õhtupooliku veetnud, üritades oma kodinaid kohvritesse ära mahutada. Kui olin vaevaga lõpetanud enda ja Indreku kohvri luku kinnitõmbamise ning luku vahelt veel paar pandat ja šampoonipudelit sisse pressinud, andis Indrek lahkelt teada, et hotellitoa võti jäi tema velvetite taskusse, mis muidugi oli pakitud kõige alla. Aga need on muidugi tavapärased reisimisrõõmud.

Ja nii saavadki meie seiklused Hiinas läbi. Tänud kõigile lugejatele ja kommenteerijatele. Nägemiseni õigel pool maakera! Päris tüütuks on juba muutunud pea alaspidi ringikäimine.

Pihel, Tuul, Indrek, Andres

2 comments:

Anonymous said...

Head kodulendu! Ikka madalalt ja aeglaselt!
Kadi ja Säde Elvast

Anonymous said...

Käänake aga jah jälle kael õigetpidi ja tere tulemast tagasi! Pihel, ma olen juba väsinud sinu tööd ära tegemast :P
Blogi oli väga lahe (v.a muidugi see bridzhimatemaatika, mis oli ilmselgelt väga igav :D) ning ilukirjanduslikud võimed on igatahes nüüd lõplikult tõestatud ja tunnustatud! :)